Consells i recomanacions per a les jornades de treball a l'estiu

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat publica els consells i recomanacions per afrontar jornades de treball en aquest estiu així com els possibles riscos relacionats amb la calor. 

Arriba l’estiu i la calor, i els mecanismes fisiològics s’han d’adaptar a les altes temperatures. En aquesta situació, és necessari adaptar l’organització del treball en funció d’aquestes condicions i planificar les mesures preventives necessàries.

El Departament d’Empresa i Treball ha publicat a la seva pàgina web un seguit de mesures i consells per evitar els riscos d’accidents associats a les altes temperatures.

Els riscos van des de la pèrdua de líquids i minerals fins a l’esgotament per calor, però és necessari destacar la importància de la protecció de la radiació ultraviolada per aquelles persones que treballen en un entorn obert. Consulteu la seva infografia en relació a la protecció de la pell per saber els nivells d’UV en què es necessita més protecció. Així mateix, en la planificació de les mesures per evitar riscos podrem consultar el mapa de radiació ultraviolada que ens ofereix el Servei Meteorològic de Catalunya. 

També es pot trobar una llista no exhaustiva de llocs de treball i activitats que poden estar exposats a temperatures extremes per calor, tant en entorns d’aire lliure com en entorns de llocs tancats, com ara, el sector d’hosteleria i el de fabricació i manipulació de vidre. 

D’entre els consells que facilita, d’alguns per a treballadors i treballadores, i d’altres per a empresaris, destaquem el consum de líquids per hidratar-nos de manera regular i l’adaptació d’horaris per aprofitar les hores de menys calor del dia.

Finalment, us recomanem que consulteu la seva pàgina web per trobar més material relacionat amb la prevenció de riscos i la calor, com ara infografia sobre el  treball en ambients calorosos i la protecció de la pell en l’entorn laboral.

Si ens cuidem, tots hi guanyem!

És un projecte de:

Amb el suport de:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.