10 raons per esdevenir una empresa saludable

10 raons per esdevenir una Empresa Saludable.

 

  1. Cada euro invertit en programes de promoció de la salut a la feina genera un retorn de la inversió d’entre 2,5 i 4,8 euros, disminuint en cost l’absentisme, i d’entre 2,3 i 5,9 euros en costos de malalties, segons la Xarxa Europea de Promoció de la Salut a la Feina.
  2. Un bon ambient laboral és un dels factors més ben valorat a l’hora d’escollir una feina. Invertir en la salut laboral i elaborar programes per millorar el benestar dels treballadors ajuden a reduir l’absentisme laboral, augmenten la productivitat i permeten retenir el talent.
  3. Entre el 3% i el 10% del volum de facturació d’una empresa pot arribar a disminuir a causa d’un entorn de treball insegur i poc saludable.
  4. El benestar dels treballadors és una inversió rendible. Les persones que asseguren que estan satisfetes a la feina rendeixen més i amb això disminueix l’absentisme, d’acord amb la Direcció General d’Igualtat i d’Oportunitats en el Treball.
  5. Uns bons hàbits alimentaris poden contribuir a augmentar la productivitat a la feina fins a un 20%, d’acord amb l’Organització Internacional del Treball.
  6. Els programes d’activitat física a la feina poden ajudar a reduir la durada de les malalties lleus entre el 6% i el 32%, segons la Xarxa Europea de Promoció de la Salut a la Feina.
  7. L’absentisme dels treballadors es redueix i augmenten la productivitat i el talent de l’empresa quan es fomenta un horari flexible i conciliador amb la seva vida personal.
  8. L’estrès laboral afecta més del 40% dels treballadors assalariats i prop del 50% dels empresaris, segons l’Institut Nacional d’Estadística.
  9. Els dolors musculars i el mal d’esquena per sobreesforços a la feina constitueixen una de les principals causes de baixa laboral.
  10. Els treballadors que fumen tres cigarrets durant la jornada laboral perden aproximadament 30 minuts de productivitat al dia, i això suposa 2 hores i 30 minuts a la setmana. A més, l’absentisme laboral s’incrementa a causa de les malalties derivades del consum de tabac.
 

És un projecte de:

Amb el suport de: